Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 2. november 2010

Hvorfor gjøre det enkelt...

... når man like godt kan gjøre det litt vanskelig for seg selv?

Jeg var en tur innom blomsterbutikken i går kveld, på vei hjem fra jobb. Der har jeg i lengre tid siklet på en fin grønnplante, uten egentlig å ha plass til den, og dermed har jeg latt det være. Men så, plutselig, mellom boller og brød, kom det til meg: Jeg finner frem malekosten!


Nå høres det kanskje drastisk ut å finne frem malekosten bare for å kunne plassere en plante, men hodet mitt fungerer på en mystisk måte. Det mener i alle fall Bustemannen.


Etter at jeg i vinter fikk nytt kjøkkenbord, har det skjedd mye på stilfronten på kjøkkenet vårt. Fra å være et rotet kjøkken fullt av alt mulig, har det nå blitt et kjøkken med orden i fargene og én stil. Og så da, i går kom jeg plutselig på hva som kunne utgjøre den vesle prikken over i’en. Løfte det hele enda ett hakk, liksom.


På loftet har det i lengre tid stått en tallerkenhylle. Den har tilhørt mamma, og det var bestefar som lagde den i gave til henne for mange år siden. I mitt barndomshjem hang den så fint på kjøkkenveggen, men hos oss har den stått på loftet. Den har liksom ikke passet helt inn. Om jeg sier at den ble laget på midten av det glade 90-tallet, kan dere kanskje gjette hvorfor?


Jeg veide litt for og i mot, med tanke på at det er godt håndverk og hjemmelaget og alt slikt. Etter kort tid konkluderte jeg imidlertid med at det er bedre at jeg maler hylla og har den fremme, slik at folk kan se den, enn at den ligger bortgjemt på loftet fordi den er av furu og ikke passer inn. Etter å ha opplevd 90-tallets glanstid, vil jeg neppe takle synet av furu over lengre tid igjen, uten å bli grønn i ansiktet likevel, og da vil den jo aldri komme til sin rett?


Etter å ha kommandert Bustemannen på loftet for å hente hylle og maling (det var en diger edderkopp i loftstrappa), fant jeg frem salmiakkvannet og skurte hylla, før den fikk sitt første strøk med maling i går kveld. Strøk nummer to rakk jeg før jeg dro på jobb i ettermiddag, og om alt går etter planen henger den på kjøkkenveggen i morgen kveld.


Det er bare én liten detalj jeg er litt usikker på, og her frir jeg til dere: Jeg vurderer å pusse hylla litt i kantene for å få en litt røffere look, men vil dette fungere på buede kanter? Eller fungerer dette best på helt rette, nittigraders kanter? Noen erfaringer?

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Dere må for all del ikke glemme Bustebloggens give away. Fredag og trekning nærmer seg med stormskritt, så fort deg og trekk ett lodd eller to opp av hatten.


 
Ha en fin høstkveld!


10 kommentarer:

RoseSommer sa...

Personlig var jeg nok litt mer rett og firkantet i kantene før, men kunne nok bli pussa. Med årene har jeg blitt litt rundere i kantene og har fått et røffere utseende. Så det fungerer også.
Når det gjelder hyller vet jeg ikke hva som tar seg best ut. ;-)

Kristine sa...

det funker også bra med runde kanter, men hvis du skal ha den chabbycick greia hvor du pusser kantene på den hvite hylla så burde den vært grunnet med en gråfarge før du malte den hvit ;)

eventyrLise sa...

Gleder meg til å se tallerkenhylla på veggen. Har selv en tallerkenhylle som ikke henger på veggen. Vet liksom ikke helt hvor jeg skal ha den ;)

Pafrika Og Belkini sa...

Nå lo jeg, kanskje fordi gjenkjennelsesfaktoren er så høy! Det kan fort balle på deg når man finner en fin plante, eller noe annet fint, som skal passe inne på et sted som ikke er fint nok, og derfor trenger oppgradering. Og tallerkenhyllen ble kjempefin, så her var det jo full klaff!

Fin kveld til deg!

Siv sa...

He he..tenk seg det da, godt vi har hverandre ♥
Så hyggelig du fant noe du kan bruke ;)

Ja, nå har det gått et par timer her gitt, tiden flyr når man leker seg her inne...

Nei, nå må jeg hoppe i seng, skal opp 07.00 ;)
Natti natt vennen ♥
Sov godt !

Martilie sa...

Så flott hylle og kos å få den frem i lyset :)

Blomsten gjør nok susen skal du se, så deilig m litt fornying :)

Klem fra Tove

Mona Christin sa...

Jeg skulle til å foreslå å grunne den i en annen farge først, men Kristine kom meg i forkjøpet. Men kan du ikke prøve på et hjørne og se. Du kan jo bare svinge kosten over igjen. Noe jeg ser du er flink til...

Lykke til.

Klem Mona C

Anette (Hvit Romantikk) sa...

God morgen vennen ! ♥

En sånn plante kjøpte jeg for litt siden, de er jo så fine. ♥ Du er ikke alene om å ha plassmangel, hihi... Syntes det var så gøy å få opp kjøkkenhylla mi slik at jeg kunne stæsje den litt. ;) Veldig fin å plassere en plante eller to i den også, hehe... Jeg har helt furuskrekken selv, men hvitmaling gjør susen. :) Gleder meg til å se tallerkenhyllen oppe. ♥

Håper dagen din blir god og fin ! ♥

Stor klem fra Anette ♥

Hegeslilleboble sa...

Så bra den ble! Blir sikkert fin med en grønn plante på:)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Enig med deg i at det er bedre å male den og ha den fremme enn at den står på loftet og støver ned, for hyllen er nydelig! -og i verste fall får kommende slekter (når rent treverk er in igjen og hvitmaling er ut) fjerne malingen, sånn som vi gjorde med mye rart i lutet-furu-perioden. ;)

Related Posts with Thumbnails