Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 9. august 2010

Et forsinket postkort

Selv om en godtroende, landsens pike fra det kalde nord kunne komme til å tro det etter noen dager i Danmark, var det mer der enn bare usømmelige salgsvarer og alskens rariteter i kompass å se på. Det var for det meste bare regn, men Danmark hadde masse å by på. Sand for eksempel. De siste tre nettene tilbragte vi i Frederikshavn, og like nedenfor campingplassen var det to flotte sandstrender. Den ene hadde til og med palmer. På denne palmestranden tilbragte vi ganske nøyaktig én time, før himmelens sluser åpnet seg.


Det ble for det meste bare noen rusleturer i strandkanten,
slik at vi kunne vasse litt og studere livet i fjæra.


Mens vi overnattet i Frederikshavn benyttet vi dagene til å besøke Skagenområdet.
Grenen var et must i så måte. Litt for dårlig kledd, i litt for mye vind og litt for mye regn, labbet vi avgårde ut mot Danmarks nordligste punkt.


Vi besøkte også Skagen, en koselig by hvor alle tok livet med tilsynelatende stor ro.
Vi så ingen grunn til å stresse vi heller, og koste oss der vi ruslet i gatene.
Iskrem hører selvsagt også til når man er på ferietur, og vi lærte raskt at "stor soft-is" i Norge og "stor soft-is" i Danmark er to vidt forskjellige ting. I Danmark får man faktisk en stor soft-is.


Shopping ble det så som så med. Når sant skal sies ble jeg faktisk litt skuffet over butikkene i Danmark. For det første, så var det for det meste bare klesbutikker der vi var, men de få interiørbutikkene jeg kom over var ikke mye å rope hurra for. De hadde gjort seg stor flid med utstillingene på utsiden av butikkene, og man ble lett lokket inn i lokalene for å se hvilke godsaker de hadde gjemt der. Det var bare det, at de hadde ikke gjemt noen godsaker der. Alle varene, mer eller mindre, var plassert på utsiden. Også jeg som hadde gledet meg slik til de mye omtalte, små og koselige interiørbutikkene i Danmark. Skuffa! I Frederikshavn lå det forresten én, Kronen på værket, men den fant jeg like før ferja til Göteborg gikk, så det ble bare en hastig tur innom. Med en ikke altfor interessert Bustemann hakk i hel. Vi besøkte imidlertid en Antikkmesse i Hjørring, og der var det masse spennende å se på. Det var ingenting som ble med hjem derfra, men innimellom er det greit å bare få noen ideer også.


I tillegg til Liseberg i Göteborg, besøkte vi også Nordsøen Ocenarium i Hirtshals. Dette er visstnok Nord-Europas største akvarium, og minner ikke så rent lite om Atlanterhavsparken i Ålesund.


Ellers... Kosten? Hva skal man si om kosten?
Den var svært varierende, men det gikk nok absolutt mest i hamburgere.


Vi tilbragte også et par dager i København, men det tror jeg vi skal la bli et postkort for seg. Dette ble langt nok. Når vi kom hjem og lastet ned bildene fra kameraet til datamaskinen, viste det seg at vi jeg hadde tatt 329 bilder av viktig og uviktig, så vi har sett og opplevd mye på en uke. I dag begynner en ny uke, den siste i ferien. Sukk og dobbeltsukk. Ha en fin mandag alle!

Busteklem fra 

4 kommentarer:

Madame Mim sa...

Så kjekk reiseskildring! Det er lenge siden jeg var i Danmark . Jeg er ikke noen explorer. Før visste jeg ikke hvor jeg hadde vært. Nå går det bedre, for jeg blir satt til å skrive reisedagbok. Det hjelper å repetere.

Lykkeliten sa...

Så masse fine bilder:) Danmark er deilig, men da helst uten vind, og me litt sol;) Ser ut som en fantastisk ferie. Hvorfor varer ikke sommeren evig...?!;)

Ha en fantastisk uke:)
Klem

Jijji sa...

Så mange fine bilder!
Selv synes jeg Danmark er et genialt land å feriere i - vel å merke hvis værgudene er på godsiden...
Ser ut som om dere har fått med dere masse og kost dere på tross av litt uhell med været...

Klem fra Jijji

Huldra sa...

Herlig postkort, med mange flotte bilder. Skagen er jo bare herlig. :)

Related Posts with Thumbnails