Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 28. juli 2010

Ei liste. Lista. Alle listene.

Om ikke lenge sendes herr og fru marsvin i feriekoloni, mens Soodus og Selma overgis ansvaret i Bustehjemmet (ja, eller Selma da, Soodus bryr seg fint lite om Yukkapalmens jordmengde og hvordan håndklærne på badet er stablet). Bustenellik og Bustemannen drar på ferie. Om ikke lenge stables V50’n full av telt, stormkjøkken, provisoriske tørkestativ, våtservietter og Yatzy – vi skal på campingferie. I den forbindelse utarbeides det i disse dager lister. Kilometervis med lister.

Det hele startet med en liste over alt det skulle skrives lister over, og deretter har jeg fulgt denne lista, punkt for punkt. Foruten listelista, er det utarbeidet handlelister, lister som omhandler ting som for enhver pris ikke må glemmes før vi drar (vanne blomster, betale regninger, skaffe dyrepass), lister som omhandler ting som for enhver pris ikke må glemmes når vi drar (bilnøkler, lukke vinduer, låse døra), lister som omhandler de som blir igjen hjemme (hvem skal ha mat når, hvor og hvordan, hvem skal tisse ute og hvem skal for all del ikke tisse inne), adresselister til de som kan vente seg postkort fra fjerne himmelstrøk (les: Danmark om været holder), og ikke å forglemme pakkelistene! De er de lengste og mest omfattende, og omfavner attpåtil de tidligere nevnte handlelistene. Det er pakkelister for klær til ham, pakkelister for klær til henne (en liste betydelig lenger enn listen over klær til ham), pakkelister over luftmadrasser, barduner og lommelykter, pakkelister over oppvaskkoster, eksklusivt servise og kjøleelementer, pakkelister over pinsetter, plaster og sukkerbiter, pakkelister over røverromaner, solkrem og årgangsboken fra NAF.


Når jeg begynte med disse listene, slo det meg hvor enkelt det var å reise på sommerferie i november og å ta inn på hotell, slik vi har gjort de siste fire årene. Da har det liksom nøyd seg med pass, Vival og majones. Vival til meg, majones til våre estiske venner. Nå derimot, skal bilen fylles til grensa for tillatte totalvekt er nådd, samtidig som vi skaffer til veie et par ekstra arbeidsplasser i papirindustrien. Bustemannen har klokelig holdt snavla om fruens lister så langt, men jeg er oppegående nok til selv å forstå at det kan synes hysterisk. Argumentene er imidlertid klare dersom det skulle komme opp som et tema ved middagsbordet: ”Jeg skriver huskelister så vi slipper å kjøpe ting på ferie som vi uansett har hjemme.” (Underforstått: Mer penger til shopping.) ”Jeg skriver huskelister for da går det fortere og pakke.”(Underforstått: Jeg vimser for mye til å klare meg uten). ”Jeg skriver huskelister fordi jeg liker å ha oversikt.” (Underforstått: Du bryr deg ikke uansett, så hold kjeft!”) Så det så!

Med eller uten lister, vi får nok en fin ferie uansett. Suksessfaktoren er fremfor alt været. Man kan si hva man vil om dårlige klær, men på teltferie spiller det liksom en rolle uansett hva man lurer seg selv til å tro (eventuelt ikke tro). Dersom teknologien står meg bi, blir ikke Bustebloggen helt livløs i den tiden vi er bortreist; jeg har mye rask som ligger og venter på tur i arkivskuffene i Bustebloggens administrasjon. Det er godt å få ryddet litt, så blir hvertfall listen over upubliserte blogginnlegg redusert. På den måten kan jeg også skremme eventuelle tjuvradder (ja, for det er jo veldig særlig at de skulle sitter her å lese om alt fjaset mitt) fra å besøke oss når vi er bortreist. I stedet trekker vi ned alle husets persienner, slukker utelyset og lar søpladunken være tom og postkassa full.

Busteklem fra
som nå kan krysse av ”skrive blogginnlegg om lister” på lista si

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det hørtes ikke akkurat ut som ferie...
Husk at ferie er å ta ting litt på sparket.. PS.: Skal du låne en gps? Pappa

RoseSommer sa...

Autan Cooling insect spray.

Står den på listene dine?
Hvis ikke burde du stikke innom apoteket eller Rema og kjøpe den for en 70-kroning. Hjelper mot alt fra insektsbitt, brennesle, brennmaneter, brenn-altmulig.
Liten spray, mindre enn en lebestift. Anbefales. Har stoppet gråten på mang en liten jente med brenneslemerker på leggen, og jamringen til kløende tenåringer som bare MÅ klø på myggestikkene.
Og god tur, forresten!!
Det er deilig å være dorsk i Danmark.

Unknown sa...

HEHHE, kjenner meg litt igjen altså. Det kan bli en mani dette med lister. Jeg er liste-sjefen i familien når vi skal ut på tur, har stort sett kun en liste da - men inndelt i kolonner, en per person, evt en felles-kolonne. Håper dere får en fin ferie ihvertfall, det virker som du har kontroll over pakkingen så det blir sikkert bra vettu ;=)
klem jenny

Trine sa...

Puh... mange lister å holde styr på, ja. Jeg nøyer meg ofte med en sånn: søpla, tørkeskap, kjøleskap, bleier og toalettsaker-liste. Men så hender det at jeg glemmer å pakke sokker og strikketøy også, da. Så bare bittelitt krisestemning..... men ikke mye. God ferie!!!

InstatreffNorge sa...

Hihi så flink du er:) Jeg har ei venninne som også har listemani, og det er så kjekt når vi er på jentetur for da fikser hun logistikken:) Vi andre bare surrer rundt og lar henne ta ansvar..
Her hjemme er vi like distre begge to, og kaster oppi kofferten det vi tror vi trenger noen timer før avreise. Pakke er såå kjedelig:P

Håper dere får en flott tur da, og at dere kommer dere til Danmark:) Vi skal til Ebeltoft. Det er ikke så langt fra Århus, og der er det et stort lokale som har loppis året rundt;)

Så heldig du er som har oldemor da:):) Har ingen besteforeldre igjen engang jeg.. det er litt trist, savner dem.

Ønsker deg en fin ukeslutt og riktig god tur:):)

Stor klem

Christine sa...

He he he..kjenne meg litt att, men eg har ikkje fullt so mange liste ;)

Kos deko masse på tur!

Klem :)

Anonym sa...

lister er det beste man kan skrive. det er ingen grenser for hva man kan lage liste over. takk for tipset med 'listalista', jeg gleder meg til å lage en sånn :)

Hasigamas mamma sa...

Ho ho ho, nå måtte jeg dra på smilebåndet, gitt!
Håper ferien blir bra og at du har laget liste over ferieaktiviteter....
En fin ferie ønskes deg og Bustemannen!

Klem fra
Lise

Pia sa...

He he, lister må til, ja! Men etterhvert blir det det samme du tar med deg overalt, så listene glir liksom under huden på deg.
Ha en flott dag - med eller uten majones! Og vival!

Related Posts with Thumbnails