Jeg har tenkt litt, og har konkludert med at tid er et stikkord. Likeså er planlegging og fryseboks. Løsningen ble fylt kringle; den er enkel og billig å lage, mettende, og lar seg dessuten lett porsjonere og fryse. Så, i dag gjorde jeg tanke til handling, fant frem bestemors oppskrift, ingredienser (vi var en tur hjemme i Jelsnes i dag, og da fikk vi dessuten med egg fra tuppene til bestefar) og gassovn (i mitt kjøkken påkrevd når gjærdeig skal lages) og satte i gang. Jeg gleder meg til lunsj i morgen allerede!
Bestemors fylte kringle
(Merkelig hvordan mange av mine oppskrifter begynner med "Bestemors"...)Deig:
400 g hvetemel
100 g margarin
50 g gjær
1 ss sukker
1 dl sammalt hvete
1/2 ts salt
2-2 1/2 dl melk
1 egg
Fyll:
200 g gulost
100 g kokt skinke
1 1/2 dl hakket purre
Pensles med egg. Man kan om ønskelig ha sesamfrø, valmuefrø eller ost på toppen. Stekes midt i ovnen på 200°C i 20-30 minutter.
Serveres best lunken, gjerne med salat som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar